Logo The power of people

Soft-ul OpenERP - prezentare

          Fereastra Unica continua astazi seria de articole prin care speram sa va furnizam detalii si beneficii referitoare la implementarea produsului software OpenERP.
 
          ERP (Enteprise Resource Planning) este o solutie software din seria aplicatiilor economice, multi-modulara, care integreaza toate procesele economice ale intreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acesteia.
          Un ERP contribuie decisiv la gestiunea afacerii, ajuta in structurarea deciziilor de management prin furnizarea de rapoarte cu un grad foarte ridicat de acuratete, timp de raspuns extrem de mic si mod de organizare relational a datelor.
          ERP este folosit de catre organizatiile mari pentru a gestiona procesele lor de afaceri si pentru a obtine avantaje competitive in mediul de afaceri.  In trecut acest lucru nu era posibil pentru IMM-uri, pentru orice implementare ERP fiind necesare investitii masive de  timp, bani, echipamente si efort.
          Astazi IMM-urile pot adopta solutii software ERP pentru a profita de avantajele unui instrument de planificare a resurselor intreprinderii propriu zis. Acest lucru este posibil datorita softurilor ERP open source disponibile pe piata, cu module diverse, cu care implementarea poate incepe direct, fara intermediari. Softul open source este atractiv pentru intreprinderile mici si mijlocii care vor sa puna in aplicare solutii ERP pentru a-si gestiona propriile afaceri.
 
          Descriem cele mai tari atuuri pentru care IMM-urile ar trebuie sa opteze pentru OpenERP pentru afacerile lor.
 
          Costurile: Unul din cei mai importanti factori care determina IMM-urile in a opta pentru ERP open source este costul. Open source va permite sa descarcati codul programelor gratis si liber si sa-l instalati, iar societatea nu trebuie sa plateasca taxe de licenta mari pentru software an de an, cum este cazul cu un ERP cu software proprietar. Prin urmare, cum costul este unul din factorii de alegere, ERP open source nu implica nici taxe de licenta si nici costuri de intretinere.
          Implementarea usoara si rapida: Fiind deschis fata de comunitate si cu o multime de materiale de instalare, configurare si implementare disponibile on-line, devine usor sa se implementeze ERP open source.
          Flexibilitatea: Un alt punct important de selectie a softurilor ERP Open Source este flexibilitatea si capacitatea de particularizare, lucru foarte dificil cu software-ul proprietar care implica deasemenea investitii prea mari pentru o anumita personalizare.
          Libertatea: Open source va ofera libertate deplina, fara blocarea in dependenta de un anumit vanzator; de la libertatea de acordare a licentelor, la libertatea de a detine si de a modifica programele sursa, la libertatea de a alege furnizorul de servicii de mentenanta dorit, pana la libertatea de a da mai departe programele sau tehnologia. Codul sursa al software-ului open source ERP urmeaza clientul; el poate modifica in viitor codul si poate primi sprijin de la furnizor ori de cate ori este necesar.
          Formare si sprijin: ERP open source este insotit de canale de suport si de depanare de erori (bug-uri) precum si de comunitati deschise de experti si de dezvoltatori pentru a ajuta la depanarea de  bug-uri si, de asemenea, la formarea si instruirea utilizatorilor.
 
          Am aratat unele dintre avantajele si motivele pentru care IMM-urile opteaza pentru software open source de tip ERP. Dar in procesul adoptarii si implementarii pot aparea si puncte negative. Pentru ca o implementare sa fie de succes, este necesar pentru un IMM sa faca un studiu corespunzator al proceselor interne inainte de a selecta pachetul ERP open source potrivit.
          Fereastra Unica este partener OpenERP si ofera suport pentru implementarea intregului pachet software OpenERP.
 
          Fereastra Unica  va sta la dispozitie cu solutii pentru toate nelamuririle dumneavoastra referitoare la teme financiare, fiscale si IT&C. In acest sens, va rugam sa ne adresati intrebari sau sa ne propuneti subiecte noi pe adresa de e-mail: office@jbe.ro.